Image Alt

Veelgestelde vragen

1. Wat is PMU?

PMU is de afkorting van de term (semi) permanente make-up. Dit is een techniek waarbij met een microscule naald pigment wordt aangebracht, net onder het huidoppervlak (opperhuid). Het verschil tussen PMU en een tattoo, is dat een tattoo veel dieper wordt aangebracht. PMU wordt gebruikt voor het aanbrengen van make-up look, maar kan ook ingezet worden voor het optisch corrigeren van bijvoorbeeld een ongelijke bovenlip of het opvullen van een leeg stukje in de wenkbrauw. Tevens is het semi-permanent dat wil zeggen dat de kleur langzaam zal gaan vervagen. Wij adviseren dit elk 1,5 / 2 jaar te laten bijwerken

2. Is PMU pijnlijk?

Nee. Je voelt de behandeling natuurlijk wel, bij de wenkbrauwen is het te vergelijken met hetzelfde gevoel als epileren. Ieder persoon heeft andere pijngrens, waardoor ervaringen kunnen verschillen. Zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist zal die de juiste maatregelen nemen om de pijn te minimaliseren. Toch een beetje zenuwachtig voor de pijn? Dan kun je eventueel een half uur voor je afspraak paracetamol nemen. (Geen aspirine!)

3. Wanneer mag je douchen na PMU?

In principe kun je gewoon douchen na PMU, maar moet je het behandelde gebied zeker een week droog houden. Dat betekent dus dat je dus niet je gezicht nat kunt maken. Houdt hier dan ook rekening mee voordat je de behandeling start. Zorg bijvoorbeeld dat je haar gewassen is, zodat je dit weer een aantal dagen kunt uitstellen om te voorkomen dat je gezicht nat wordt. Je kunt voor de zekerheid voor het douchen het behandelde gebied insmeren met een dun laagje After care cream van Nouveau Contour (krijg je mee na PMU behandeling). 

4. Wanneer geen PMU behandeling?

In sommige gevallen is een PMU niet mogelijk. Dit noemen we een contra indicatie. Contra indicaties van PMU zijn; 

 • Wanneer je jonger bent dan 18 jaar,
 • Diabetes, 
 • Je bent zwanger of geeft borstvoeding, 
 • Gebruik van bloedverdunners, 
 • Het gebruik van de volgende medicatie: cortisone, steroïden, accutane (behandeling tegen acne), retin-A, renova,
 • Huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, huiduitslag en blaren op het te behandelen gebied,
 • Koortslip (bij PMU op de lippen), 
 • Wanneer je een bloedaandoening hebt, zoals hemofilie, 
 • Een ernstige vorm van acne op het te behandelen gebied, 
 • Je momenteel chemotherapie ondergaat (wacht ten minste 6 maanden na de behandeling), 
 • Oogziekte (bij PMU op de ogen).

Twijfel je of je een contra indicatie hebt? Neem altijd contact op met de salon om teleurstellingen te voorkomen.

5. Wat kost PMU?

Prijzen van permanente make-up variëren van €120 voor bijwerken tot €300 voor Ombre Brows. Kijk voor een volledig overzicht van onze prijzen op de tarieven pagina. 

6. Wordt pmu lichter? 

Afhankelijk van je zon gedrag, je gewoontes qua huidverzorging en je huidtype blijft permanente make-up ongeveer zo’n anderhalf jaar goed zichtbaar. Voor het beste resultaat adviseren wij je look eenmaal per jaar bij te werken.

7. Is permanente make-up veilig?

Ja. Afgezien van de contra indicaties is permanente make-up volledig veilig en zal dit geen schade toebrengen aan de gezondheid. Tijdens het intakegesprek zullen je een aantal vragen gesteld worden waaruit blijkt of de behandeling veilig voor jou is. Twijfel je of je contra indicaties hebt? Neem dan voordat je een afspraak maakt contact op met de salon om teleurstellingen te voorkomen.

Elite PMU is tevens goed gekeurd bij de GGD.

8. Hoe lang moet je PMU insmeren?

Het beste is om het aan de lucht te laten drogen bij wenkbrauwen. Gaat het erg jeuken of heb je een strak gevoel? Smeer dan met een wattenstaafje een dun laagje aan.

Bij eye liner smeren we absoluut geen creme deze moet echt drogen.

Bij de lippen juist wel dit om de lippen zacht en soepel te houden.

De PMU artist zal je tijdens de behandeling een persoonlijk advies geven op basis van jouw huidtype. Ook na die periode is het belangrijk je huid goed te blijven verzorgen en beschermen tegen de zon. 14 dagen na de behandeling mag je voorzichtig weer in de zon in. Wel altijd een hoge SPF smeren, het liefst een SPF 50. Houd er rekening mee dan de zon ervoor zorgt dat de kleur sneller vervaagd. Hoe minder zon hoe langer je kan genieten van jouw PMU!

9. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up wordt aangebracht met een minuscule steriele naald. De huid wordt gepigmenteerd. Dit is vrijwel pijnloos. Wanneer je gevoelig bent voor pijn kun je dit altijd bespreekbaar maken bij de PMU artist, die zal je verder adviseren.

10. Welke zalf kun je gebruiken na een PMU behandeling?

Na een permanente make-up behandeling kun je de After care cream van Nouveau Contour gebruiken. Deze krijg je mee na de behandeling.

11. Wanneer mag je weer mascara gebruiken na permanente make-up?

Na het aanbrengen van permanente eyeliner kun je na ongeveer een week weer mascara dragen. Het liefst een nieuwe ivm bacteriën die eventuele infecties kan veroorzaken zeker als een mascara ouder is dan 5 maanden.

12. Hoe lang mag je niet in de zon na een PMU behandeling?

We adviseren zeker de eerste twee weken na de behandeling de zon en de zonnebank te vermijden. Wanneer het behandelde gebied is genezen en je de zon weer gaat opzoeken is het belangrijk je huid goed te beschermen met SPF. Op die manier blijft je permanente make-up langer mooi.

13. Mag PMU na bezoek van cosmetisch arts?

Wanneer je PMU lippen laat doen, kun je 1 maand voor de behandeling en 1 maand na de behandeling geen fillers laten plaatsen. Wanneer je Botox behandelingen ondergaat wacht daar dan mee tot na je behandeling. Heb je Botox laten plaatsen kunnen we je pas behandelen na 3 tot 4 weken, zodat de spieren tot rust zijn komen.

14. Wat is het verschil tussen PMU en microblading?

Met PMU powder/poeder techniek maken we als het ware kleine ‘stipjes’ op de huid wat een ingepoederd effect geeft. Deze techniek is het meest ‘zacht’ voor de huid en geeft vrijwel geen schade of trauma aan de huid. Tevens is deze techniek geschikt voor alle huid-types.

Microblading wordt er met een mesje haartjes ‘gesneden’ dit kan voor veel huidtrauma zorgen waaronder littekens, en is niet geschikt voor de dunne en gevoelige huid.

15. Mijn huid is gevoelig kan ik een PMU behandeling ondergaan?

Als je huid erg gevoelig is kan er gewerkt worden met een nog fijnere naaldmodule. Zo is er het minst kans op irritaties.

De pigmenten die gebruikt worden zijn hypo allergeen, dus heb je een gevoelige huid kan je dus ook terrecht voor PMU.

16. Ik heb al PMU kan ik dit eerst laten verwijderen?

Ja zeker!

Wij werken in de salon met de IQ PMU remover.

Tijdens deze behandeling kunnen we oude pigmenten waar u niet meer tevreden over bent verwijderen.

Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig.

Het verschil met de IQ PMU remover behandeling en een laser behandeling waarmee je ook pigment/tattoeages mee verwijderd, is dat de IQ PMU remover ook titanium dioxide kan verwijderen. Dit soort metaal zit in lichte pigment kleuren zoals blonde pigmenten voor de wenkbrauwen en lichte pigmenten voor de lippen. Met laser is dit niet te verwijderen.

 

17. Hoe werkt de IQ PMU remover behandeling?

De IQ PMU remover is een alkalische vloeistof die wordt aangebracht over bestaanden PMU, microblading en/of tatoeages met behulp van het PMU apparaat.

De vloeistof vestigt zich niet in de huid maar duwt als het ware de pigmenten naar boven, in dit proces krijgt u korstvorming. Voor het beste resultaat is het van belang dat u de zone voorzichtig en hygiënisch behandeld. Tijdens de intake wordt dit met u doorgenomen en ontvangt u ook een aftercare creme mee.

Na de behandeling dient het behandelde gebied droog te blijven. Vermijd onderdompelingen, overmachtig zweten. Na enkele uren / dagen vormt zich op de plaats van verwijdering een bruinachtige korst of schilfering, deze verdwijnt na ongeveer 7-14 dagen. De kleur van de kortst kan variëren van lichtbruin tot groenkwart, afhankelijk van het pigment wat er zat. Wanneer er geen korstvorming meer aanwezig is adviseren wij een SPF 50 te smeren.

Tussen de behandelingen door moet de huid ongeveer 8 weken herstellen, daarna kan er een nieuwe behandeling worden uitgevoerd.

 

 

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.