Image Alt

Veelgestelde vragen

1. Wat is PMU?

PMU is de afkorting van de term permanente make-up. Dit is een techniek waarbij met een microscule naald pigment wordt aangebracht, net onder het huidoppervlak. PMU wordt gebruikt voor het aanbrengen van make-up look, maar kan ook ingezet worden voor het optisch corrigeren van bijvoorbeeld een ongelijke bovenlip of het opvullen van een leeg stukje in de wenkbrauw.

2. Is PMU pijnlijk?

Nee. Je voelt de behandeling natuurlijk wel, bij de wenkbrauwen is het te vergelijken met hetzelfde gevoel als epileren. Ieder persoon heeft andere pijngrens, waardoor ervaringen kunnen verschillen. Zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist zal die de juiste maatregelen nemen om de pijn te minimaliseren. Toch een beetje zenuwachtig voor de pijn? Dan kun je eventueel een half uur voor je afspraak paracetamol nemen. (Geen aspirine!)

2. Is PMU pijnlijk?

Nee. Je voelt de behandeling natuurlijk wel, bij de wenkbrauwen is het te vergelijken met hetzelfde gevoel als epileren. Ieder persoon heeft andere pijngrens, waardoor ervaringen kunnen verschillen. Zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist zal die de juiste maatregelen nemen om de pijn te minimaliseren. Toch een beetje zenuwachtig voor de pijn? Dan kun je eventueel een half uur voor je afspraak paracetamol nemen. (Geen aspirine!)

3. Wanneer mag je douchen na PMU?

In principe kun je gewoon douchen na PMU, maar moet je het behandelde gebied zeker een week droog houden. Dat betekent dus dat je dus niet je gezicht nat kunt maken. Houdt hier dan ook rekening mee voordat je de behandeling start. Zorg bijvoorbeeld dat je haar gewassen is, zodat je dit weer een aantal dagen kunt uitstellen om te voorkomen dat je gezicht nat wordt. Je kunt voor de zekerheid voor het douchen het behandelde gebied insmeren met een dun laagje After care cream van Nouveau Contour (krijg je mee na PMU behandeling). 

4. Wanneer geen PMU behandeling?

In sommige gevallen is een PMU niet mogelijk. Dit noemen we een contra indicatie. Contra indicaties van PMU zijn; 

 • Wanneer je jonger bent dan 18 jaar,
 • Diabetes, 
 • Je bent zwanger of geeft borstvoeding, 
 • Gebruik van bloedverdunners, 
 • Het gebruik van de volgende medicatie: cortisone, steroïden, accutane (behandeling tegen acne), retin-A, renova,
 • Huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, huiduitslag en blaren op het te behandelen gebied,
 • Koortslip (bij PMU op de lippen), 
 • Wanneer je een bloedaandoening hebt, zoals hemofilie, 
 • Een ernstige vorm van acne op het te behandelen gebied, 
 • Je momenteel chemotherapie ondergaat (wacht ten minste 6 maanden na de behandeling), 
 • Oogziekte (bij PMU op de ogen).

Twijfel je of je een contra indicatie hebt? Neem altijd contact op met de salon om teleurstellingen te voorkomen.

5. Wat kost PMU?

Prijzen van permanente make-up variëren van €120 voor bijwerken tot €300 voor Ombre Brows. Kijk voor een volledig overzicht van onze prijzen op de tarieven pagina. 

6. Wordt pmu lichter? 

Afhankelijk van je zon gedrag, je gewoontes qua huidverzorging en je huidtype blijft permanente make-up ongeveer zo’n anderhalf jaar goed zichtbaar. Voor het beste resultaat adviseren wij je look eenmaal per jaar bij te werken.

7. Is permanente make-up veilig?

Ja. Afgezien van de contra indicaties is permanente make-up volledig veilig en zal dit geen schade toebrengen aan de gezondheid. Tijdens het intakegesprek zullen je een aantal vragen gesteld worden waaruit blijkt of de behandeling veilig voor jou is. Twijfel je of je contra indicaties hebt? Neem dan voordat je een afspraak maakt contact op met de salon om teleurstellingen te voorkomen.

8. Hoe lang moet je pmu insmeren?

Na de behandeling moet je het behandelde gebied ten minste twee weken insmeren met de After care cream die je van de PMU artist hebt meegekregen. De PMU artist zal je tijdens de behandeling ene persoonlijk advies geven op basis van jouw huidtype. Ook na die periode is het belangrijk je huid goed te blijven verzorgen en beschermen tegen de zon. Wanneer de korstjes van na je behandeling zijn verdwenen mag je voorzichtig weer in de zon. Wel altijd een hoge SPF smeren, het liefst een SPF 50. Houd er rekening mee dan de zon ervoor zorgt dat de kleur sneller vervaagd. Hoe minder zon hoe langer je kan genieten van jouw PMU!

9. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up wordt aangebracht met een minuscule steriele naald. De huid wordt gepigmenteerd. Dit is vrijwel pijnloos. Wanneer je gevoelig bent voor pijn kun je dit altijd bespreekbaar maken bij de PMU artist, die zal je verder adviseren.

10. Welke zalf kun je gebruiken na een PMU behandeling?

Na een permanente make-up behandeling kun je de After care cream van Nouveau Contour gebruiken. Deze krijg je mee na de behandeling.

11. Wanneer mag je weer mascara gebruiken na permanente make-up?

Na het aanbrengen van permanente eyeliner kun je na ongeveer een week weer mascara dragen. Luister altijd goed naar de adviezen van de PMU artist, dan verloopt de genezing het snelst.

12. Hoe lang mag je niet in de zon na een PMU behandeling?

We adviseren zeker de eerste twee weken na de behandeling de zon en de zonnebank te vermijden. Wanneer het behandelde gebied is genezen en je de zon weer gaat opzoeken is het belangrijk je huid goed te beschermen met SPF. Op die manier blijft je permanente make-up langer mooi.

13. Mag PMU na bezoek van cosmetisch arts?

Wanneer je PMU lippen laat doen, kun je 1 maand voor de behandeling en 1 maand na de behandeling geen fillers laten plaatsen. Wanneer je Botox behandelingen ondergaat wacht daar dan mee tot na je behandeling. Heb je Botox laten plaatsen kunnen we je pas behandelen na 3 tot 4 weken, zodat de spieren tot rust komen.

Met powder/poeder techniek maken we als het ware kleine ‘stipjes’ op de huid wat een ingepoederd effect geeft.

dit kan heel natuurlijk denk aan bijvoorbeeld een ombré dat van licht naar intensiever qua kleur overloopt als bijvoorbeeld heel intense .

deze techniek is geschikt voor alle huid-types en geeft de minste ‘schade’ in de vorm van littekenvorming.

hairstroke dmv microblading wordt er met een mesje haartjes ‘gesneden’ dit kan voor veel huidtrauma zorgen waaronder littekens.

tevens moet je veel sneller terug voor een touch-up omdat het sneller vervaagd of in sommige gevallen zelf verdwenen is.

Tevens is deze techniek niet geschikt voor een vette huid.

Schakel titel

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.